Відкриття ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

/Files/photogallery/IMG-6a6c0cf08e536930469d3345e6a088f9-V.jpg

18 жовтня 2018року в Мостівському НВК відбулося урочисте відкриттяІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Конкурс започатковано у вересні 2010 року Указом Президента України з метою піднесення престижу української мови і літератури у молодого покоління, заохочення учнів та студентів до вивчення рідної мови, підвищення рівня загальної мовної культури і вшанування Великого Кобзаря, поета світового рівня – Тараса Григоровича Шевченка.

В урочистостях з нагоди відкриття Конкурсу взяли участь учні 5 – 11 класів, а також вчителі української мови і літератури Трофименко О.О та Музика А.О.

Учасникам заходу була експонована виставка репродукцій картин Т.Г.Шевченка - художника з портретом письменника, а також згадали крилаті вислови українського генія, які є актуальними і сьогодні. Учні – учасники заходу читали поезії великого Кобзаря.

Захід сприяв піднесенню престижу української мови та літератури серед молодого покоління, підвищив рівень загальної мовної культури та вихованню в учнів почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю.

/Files/photogallery/IMG-a80da6661480c6ea08e2967b51a74bdd-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 413

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.