День української писемності в нашій школі

“Найбільше i найдорожче добро кожного народу – це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя ,i своi сподiванки, розум, досвід, почування.”

Панас Мирний

9 листопада – День української писемності та мови. Мова – генетичний код будь-якого народу, серцевина його культури, історії та й загалом людської цивілізації. Саме вона об’єднує нас в єдину націю. Уся шкільна родина Мостівського НВК долучилася до відзначення цього свята рідного слова. Урочистою лінійкою розпочали святковий день учні 9 класу з учителем української мови і літератури Музикою А.О. Цікавий змістовний виступ дев’ятикласників продовжила бібліотекар школи Науменко В.К. Вона прочитала поезію про мову, розказала багато цікавих фактів, а також роздала учасникам святкового заходу тематичні буклети «Я обираю українську!»

/Files/images/SAM_0097.JPG

/Files/images/SAM_0101.JPG

/Files/images/SAM_0105.JPG

/Files/images/SAM_0108.JPG

Усі охочі взяли участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, щоб не просто з’ясувати, чи добре знають українську мову, а продемонструвати єдність з усіма поціновувачами рідного слова.

/Files/images/SAM_0123.JPG

Також у цей день стартував Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Бажаючі показати свої знання зібралися у кабінеті української мови і літератури, де Трофименко О.О. розказала про історію конкурсу та його умови.

/Files/images/SAM_0125.JPG

Долучились до відзначення Дня української писемності та мови й учителі. Вони відгукнулись на заклик Миколаївського ОІППО і взяли участь у раптівці «#моє_слово_українською» , де читали улюблену українську поезію.

Це свято українського слова об’єднало дітей, учителів у єдиному пориві патріотизму, любові до рідної мови та своєї Батьківщини.

Кiлькiсть переглядiв: 502

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.