Міжнародний день боротьби жінок за свої права

Останніми роками, кожного разу на початку березня розгортається жвава дискусія "Бути чи не бути?" : відзначати чи ні Міжнародний день жінок. У багатьох виникає одразу ототожнення цього свята з срср і це яскраве свідчення того, як спотворювали совєти все до чого торкалися. Багатовікову боротьбу жінок за рівність у суспільстві звели до банального свята краси і тюльпанів! Краса і квіти - це прекрасно і кожна жінка заслуговує цього повсякчас, а от Міжнародний день жінок - то про інше.

Напередодні Міжнародного дня боротьби жінок за свої права учні 11 класу влаштували невеликий перфоманс з відсилкою до подій у Нью-Йорку у 19 столітті, так званого "маршу каструль", щоб нагадати істинний контекст свята!
Міжнародний жіночий день відзначають у багатьох країнах світу. Його історія розпочалась на початку 19 століття у Сполучених Штатах Америки та Європі.
Першим кроком у боротьбі жінок за свої права можна вважати так званий «марш каструль» у 1857 році в Нью-Йорку, під час якого робітниці-текстильниці виступили з вимогами рівної з чоловіками зарплати, поліпшення умов праці та 10-годинного робочого дня замість 16-годинного.
P.s. цікавтеся історією, не дозволяйте аби хтось нав'язував вам своє
Кiлькiсть переглядiв: 11

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.